Bygd i sjokk: 7 år gammel jente innesperret og torturert med eddik

05/04/2023 09:21

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Foreldrene til den lille jenta er nå pågrepet.

Den lille jenta er opprinnelig fra Eslöv kommune, like nord for Lund i Sverige.

Det avslører Sydsvenskan.

Avisen skriver at myndighetene beskriver saken som sensitiv og komplisert.

Jenta ble fraktet til sykehus i Lund natt til julaften 2022, og havnet på barne-intensivavdelingen.

Hun hadde fått i seg etsende eddik, og legene beskrev henne som døende med både hjerte- og leversvikt. Hun hadde blåmerker og sår på kroppen. Ifølge dokumenter Sydsvenskan har fått tak i, var hun underernært, neglisjert og «luktet sterkt».

Legene fant også at hun hadde skader i magen, og ifølge avisen ble det oppdaget gamle brudd som har grodd uten hjelp fra helsevesenet.

Det skriver Aftonbladet.

Fikk fjernet magesekken

Jentas tilstand er nå stabil, men hun skal ha fått livsvarige skader. Ifølge Sydsvenskan er magen operert, og legene har bekreftet at hun aldri kan spise fast føde igjen.

Syvåringens foreldre sitter varetektsfengslet og mistenkes for svært grov vold og ulovlig frihetsberøvelse, skriver avisen.

Det er mistanke om at jenta har vært fengslet og mishandlet i årevis. Det sies også at hun var isolert fra sine søsken.

– Det virker som om akkurat dette barnet i familien har blitt utnyttet. Vi tenker mye på hvorfor det har blitt slik. Vi har ingen bevis for at de andre søsknene har blitt utsatt for noe kriminelt, sier høyesterettsadvokat Ingegerd Jigin, som leder den foreløpige etterforskningen, til Sydsvenskan.

Foreldrene, som benekter mistankene, sitter i varetekt med fulle restriksjoner. Dette betyr at de ikke må ha kontakt med omverdenen.

Jenta bor nå på sykehuset og blir stadig ledsaget av sosiale tjenester. Hun har aldri snakket om foreldrene sine eller gitt uttrykk for at hun vil hjem.

Ifølge Sydsvenskan sa hun på et tidspunkt på sykehuset:

"Nå har jeg det bra, nå som jeg er sammen med deg."

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.