Giganten hevdet i 1996 at de hadde forlatt Myanmar - men snakket de sant?
Niks. Det gjorde de ikke.
Ifølge Ekstra Bladet bekrefter pressemeldingen fra Carlsberg at dette er en STOR løgn, ettersom bryggeriet fortsatte sin virksomhet i militærdiktaturet.
Og nå kryper Carlsberg til korset.
– Tiltakene som etterforskningen har avdekket er ikke i tråd med dagens standarder for god forretningsskikk i Carlsberg. Selv om 30 år har gått, fordømmer vi fortsatt sterkt handlingene til datidens ledelse. Topplederne som er involvert i aksjonene er ikke lenger ansatte i Carlsberg, skriver de.
Etter at den frivillige organisasjonen Justice for Myanmar lekket en håndfull dokumenter, ble det satt i gang en intern gransking. Dokumentene bestred Carlsbergs forklaring om å ha trukket seg ut av Myanmar.
Det er i denne sammenhengen Carlsberg nå innrømmer at de i 1996 ga et lån til en partner i Malaysia som grunnla selskapet Brewinvest. Siden da etablerte selskapet Dagon Brewery i Myanmar sammen med to andre selskaper.
Og hvem hadde ansvaret for å installere Dagon Brewerys utstyr? Det gjorde Carlsberg-selskapet Danbrew.
«Disse handlingene motsa offentlige kunngjøringer fra Carlsberg i 1996, som indikerte en intensjon om ikke å investere og operere i Myanmar», heter det i pressemeldingen.
I tillegg innrømmer Carlsberg å ha kjøpt aksjer i Brewinvest i april 2004. Imidlertid ble de raskt videresolgt - nærmere bestemt i oktober 2004.
I 2012 returnerte Carlsberg til markedet i Myanmar gjennom et samarbeid med Myanmar Golden Star.
Det er da fastslått at det ikke er andre aktiviteter i landet.
Myanmar har mildt sagt hatt en turbulent historie. Blant annet har et militærkupp i 2021 sendt landet ut i en politisk og humanitær krise med utbredt vold som resultat.