Charles Manson-tilhenger løslatt fra fengsel etter mere enn 50 år

12/07/2023 11:30

Emma

Nyheter
På bilde ankommer Leslie Van Houten Criminal Courts Building i Los Angeles for en høring om å sette en ny rettssak dato for sin rolle i LaBianca drapene. / Foto: Wikimedia Commons
På bilde ankommer Leslie Van Houten Criminal Courts Building i Los Angeles for en høring om å sette en ny rettssak dato for sin rolle i LaBianca drapene. / Foto: Wikimedia Commons
Leslie Van Houten er løslatt etter at hun ble fengslet i mer enn 50 år for to kjente drap

Leslie Van Houten, en av tilhengerne av den amerikanske massemorderen og kultlederen Charles Manson, ble løslatt fra fengsel tirsdag og plassert i interneringssenter.

Det skriver det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Van Houten var bare 19 år gammel da Leno LaBianca og hans kone, Rosemary LaBianca, ble drept i sitt hjem i Los Angeles.

Van Houten beskrev senere hvordan hun kort tid før hennes 20-årsdag brukte en pute til å holde Rosemarys hode nede mens andre Charles Manson-tilhengere stakk offeret, hvoretter Leslie Van Houten selv grep en kniv og stakk Rosemary LaBianca mer enn et dusin ganger.

Parets blod ble senere funnet smurt utover veggen i parets hjem.

Drapet kom dagen etter at Mansons tilhengere drepte den berømte skuespilleren Sharon Tate og fire andre. Van Houten skal ikke ha vært involvert i den saken.

Hun er nå 73 år gammel og er ventet å tilbringe ett år i et såkalt løslatelsesfengsel, ifølge AP. Her vil hun lære grunnleggende ferdigheter som å kjøre bil og bruke et kredittkort, sier hennes advokat Nancy Tetreault til AP.

"Hun blir fortsatt vant til at det er virkelighet," sa Tetreault.

- Hun må lære seg å bruke internett. Hun trenger å lære å kjøpe ting uten kontanter.

– Det er en helt annen verden enn da hun satt i fengsel.

Leslie Van Houten ble godkjent for prøveløslatelse i 2020, men avgjørelsen ble umiddelbart blokkert av California-guvernør Gavin Newsom. Men etter en lang tvist i rettsvesenet lyktes Van Houten og kan nå løslates fra fengsel.

Newsom har siden nektet å fortsette sitt forsøk på å holde Van Houten bak lås og slå, da han sier at det sannsynligvis ikke vil lønne seg.

– Mer enn 50 år etter at Manson-kulten begikk disse brutale drapene, kan familiene til ofrene fortsatt føle det, sa han i forrige uke.

Charles Manson selv døde av naturlige årsaker i fengsel i 2017. Han var 83 år gammel og tilbrakte nesten et halvt århundre bak murene.

Foto: Wikipedia Commons

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.