Nemlig beverbestanden i den nordvestlige delen av landet.
Ukraina advarte i desember om at Kreml planlegger en ny storstilt offensiv tidlig i 2023 – der hundretusener av soldater vil bli sendt inn i landet via Hviterussland.
Men den uvanlig milde vinteren har gitt Kiev en betydelig taktisk fordel, melder Reuters. Oversvømte elver har gjort terrenget i grenseområdet til et jordskred, noe som gjør det svært vanskelig å få tilgang til.
"Alt på vår jord bidrar til å forsvare oss. Landskapet, den store mengden elver, de oversvømte elvebreddene, sier Viktor Rokun, lokal nestkommanderende i Volyn, til nyhetsbyrået.
Aktiviteten til beverstammen er også en medvirkende faktor. Demningene deres blir vanligvis tatt ned av beboere i området – men dette har angivelig ikke blitt gjort siden invasjonen begynte.
Foto: Shutterstock.com
Utad har Hviterusslands president Alexandr Lukasjenka, en av Putins få nære allierte, helhjertet støttet Putins invasjon av Ukraina.
I løpet av høsten ble det kjent at det militære samarbeidet mellom landene skulle økes gjennom en felles enhet. Tusenvis av russiske soldater har siden blitt sendt til Hviterussland for det Kreml kalte «intensiv kamptrening». Dette skriver Aftonbladet.
Mandag startet Hviterussland og Russland en felles luftforsvarsøvelse, opplyser Hviterusslands forsvarsdepartement. Det har utløst fornyet bekymring i Kiev for at Moskva setter i gang en ny offensiv – via Hviterussland.
Men et slikt trekk vil være svært vanskelig å gjennomføre, ifølge en forsvarsanalytiker intervjuet av Reuters.
– Det er et forferdelig sted å starte en offensiv. Det er mange vannveier og svært få veier. Dette vil gjøre det enkelt for Ukraina å følge russiske troppers vei mot bestemte steder der de vil bli beskutt av artilleri, sier Konrad Muzyka, forsvarsanalytiker i Rochan Consulting.