Dette er bilene som oftest bryter sammen: «Alt er galt med dem»

07/08/2024 09:30

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Ifølge veihjelpsteknikeren er det en del biler du bør styre langt unna.

Ingenting fanger folks oppmerksomhet mer enn en 'god' skremme historie om påliteligheten til spesifikke biler - og det er ikke akkurat fordi folk på internett venter på slike historier heller.

Det kan være vanskelig å finne ut av hvilke biler som vil bestå tidens tann og hvilke som ikke gjør det fordi det er så mange forskjellige meninger ute og går og ikke nok konkrete data.

Men hvem kjenner til upålitelige biler bedre enn en veihjelpstekniker? Det er tross alt de vi ringer når bilen vår går bryter sammen.

Drive.com.au snakket med Rob, som er veihjelpstekniker og har jobbet i yrket i nesten 20 år. Han har svart på hvilke biler som ifølge ham oftest går i stykker.

Rob sier at småbiler som Chevrolet Cruze og Chevrolet Captiva, mellomstore SUV-er er noen av verstingene, og han foreslår at folk styrer unna dem.

"Alt er galt med dem. Ledninger går i stykker, batterier går i stykker, generatorer bryter sammen. Hjullager, drivaksler, girkasser - you name it - går i stykker."

Han advarer også mot Ford Focus modellen fra rundt 2010 – spesielt den andre generasjonen. Ifølge Rob har de mange problemer som sprukne plastdeler i motorrommet og elektriske feil.

Og vurderer du en brukt Fiat, Chrysler eller Jeep, så bør du også tenke deg om to ganger. Rob sier at han ville unngått alt fra Chrysler-, Jeep-, Dodge- og Fiat-familiene på grunn av deres mangfoldige elektriske problemer samt upålitelighet.

Rob anbefaler at hvis du kjøper brukt bil, sørg for at bilen har en garanti.