Dette må du huske hvis du har is på frontruta

31/10/2023 13:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå har vinteren kommet flere steder i landet.

Nå som det kaldere været har satt inn, betyr det at vi må tilpasse oss. Og det gjør bilene våre også. Det er viktig å sørge for at bilen din er trygg å kjøre før du setter deg bak rattet, uansett når på året det er.

Motorekspert Dick Lovett sier at det er én ting bilister virkelig trenger å se etter under panseret som potensielt kan redde dem fra å havne i en farlig situasjon.

I en uttalelse til Mirror sa han at det er viktig at folk sjekker spylervæsken før de forlater noen steder. Det er det LADbible skriver.

Han sa at frysetemperaturer drastisk påvirker hvordan væsken reagerer, og at den kan ende opp med å fryse på frontruten din hvis den ikke fikses.

"For mye vann kan ende opp med å fryse vindusspylersystemet, ettersom fortynningsforhold for vintervær er helt annerledes enn om sommeren," sa han.

"For å forhindre frysing bør du sjekke de foreslåtte fortynningsforholdene som kan være angitt på flasken, ellers er en god tommelfingerregel å sikre at løsningen er mer konsentrert i vinterperioden."

Han oppfordret også bilister til aldri å bruke kokende vann når de prøver å avise bilvinduene.

"Tin vinduene og frontruten på riktig måte - å bruke kokende vann direkte på glasset kan få det til å sprekke," la Lovett til.

"Prøv i stedet å varme opp frontruten fra innsiden av bilen og bruk en skrape eller defroster."

Dorry Potter, en ekspert ved National Scrap Car, forklarte at det ofte er mange hacks på sosiale medier denne tiden av året, og sa nylig at ett spesielt triks ikke er så god idé.

Potter oppfordret sjåfører til å være forsiktige når de bruker et velkjent triks som gjør at folk fyller en ziplock-pose eller sandwich-pose med varmt eller kokende vann før de gnir den over frontruten.

Når hun snakket til The Express, sa hun at dette kan forårsake "sprekker" i glasset som kan bli verre over tid.

"Et hack som sirkulerer hvert år er å bruke varmt vann i en ziplock-pose og gni den på frontruten," sa hun.

"Bilførere rådes til å være forsiktige når de påfører noe som har blitt varmet opp på frontruten, da den dramatiske endringen i temperatur kan føre til at det dannes små sprekker i glasset som kan føre til at skjermen knuses ved en ny frost."

– Å bruke ting som en potet eller løk for å fjerne frost kan etterlate flekker eller rester på skjermen, som igjen kan redusere førerens synlighet, og gjøre kjøring like farlig som frost.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.