Dieselskandale: Audi-sjefen innrømmer svindel

17/05/2023 19:50

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den tidligere Audi-sjefen Rupert Stadler har tilstått svindel.

Den årelange dieselskandalen tok en ny vending tirsdag.

Den tidligere Audi-sjefen Rupert Stadler har innrømmet for en regional domstol i München bedragerianklagene som har blitt rettet mot ham og resten av styret i VW siden 2015.

Han er dermed det første styremedlemmet som innrømmer påstandene om svindel i forbindelse med saken om manipulerte CO2-utslipp fra bilprodusenten VW, der bilenes utslipp ble pyntet grønt.

Det skriver tyske Der Spiegel.

Ifølge tyske medier hadde den tidligere Audi-sjefen blitt lovet av den tyske økonomiske domstolen at han kunne unngå en tur i summen. Det vil si hvis han tilsto de omfattende anklagene og betalte erstatning på 1,1 millioner euro av egen lomme.

Siden 2016 har Stadler standhaftig hevdet sin uskyld. Men etter at det nye tilbudet ble fremsatt, valgte han i mai å kunngjøre at han hadde til hensikt å erklære seg skyldig.

Og tirsdag kom den endelige tilståelsen, som blant annet inkluderte at han har visst om de manipulerte utslippene siden 2016, men latt salget av de manipulerte bilene fortsette i stedet for å informere produsentens handelspartnere om saken, skriver Bild.