Drama i det danske kongehuset: Joachim og Marie dropper juletradisjonen

21/12/2022 09:50

Sofie

Nyheter
Foto: H.H. Prinsesse Athena
Foto: H.H. Prinsesse Athena
Uro i kongehuset: Prins Joachim og prinsesse Marie dropper juletradisjonen

Kongehuset sendte 28. september ut en pressemelding der det ble opplyst at dronning Margrethe hadde bestemt at prins Joachim og prinsesse Maries fire barn skulle fratas prins- og prinsessetitlene.

Det betyr at prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena blir fratatt tittelen prins og prinsesse fra 1. januar. I stedet må de fra årsskiftet tituleres som greve og grevinne av Monpezat.

Deretter har dronning Margrethes beslutning ført til stor uro i Kongehuset, da prins Joachim og prinsesse Marie har gitt uttrykk for at hele familien var svært preget av situasjonen. "Jeg fikk fem dagers varsel om dette.

For å fortelle barna mine at på nyåret vil identiteten deres bli tatt fra dem. Jeg er veldig, veldig trist å se dem triste og uforstående over hva som skjer over hodet på dem. dem», sa prins Joachim blant annet. i et intervju med B.T.

Og nå har prinsesse Marie avslørt i et intervju med den spanske avisen El Pais at familien har bestemt seg for å bryte med en tradisjon.

Ifølge Billed-Bladet forteller hun i intervjuet at hun og prins Joachim, sammen med barna prins Henrik og prinsesse Athena samt Joachims eldre sønner prins Nikolai og prins Felix, har bestemt seg for å reise på juleferie.

Det betyr også at de ikke feirer jul i Danmark, noe de vanligvis gjør. I år er imidlertid planene annerledes, men prinsesse Marie har ikke ønsket å gå nærmere inn på hvor de reiser til.

«Vanligvis feirer vi jul i Danmark, men denne gangen har vi seks bestemt oss for å reise til et sted jeg helst ikke vil røpe», sier den danske prinsessen i intervjuet.