Dyrehage i sorg: Dyrepasser drept av hannløve

23/02/2024 07:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En hannløve angrep plutselig en dyrepasser, som forgjeves ble forsøkt å bli reddet av sine kolleger.

Det er alltid en risiko forbundet med å jobbe med farlige dyr. Det inkluderer også løver, som har blitt tatt vare på siden de ble født.

Mandag ble dyrepasseren Olabode Olawuyi angrepet av en hannløve han har tatt vare på siden den ble født for ni år siden. Det endte med å koste ham livet.

Det voldelige angrepet fant sted etter at han hadde gjort krav på løvene i dyrehagen til Obafemi Awolowo University i Nigeria.

Ifølge BBC ble det raskt oppdaget av kollegene hans, som prøvde å komme ham til unnsetning, men forgjeves. Olawuyi ble dødelig såret under angrepet, noe som resulterte i at han mistet livet.

Deretter har dyreparken varslet om den tragiske saken. I denne forbindelse har de uttalt at de ikke vet hva som fikk løven til å angripe Olawuyi.

– Vi aner ikke hva som fikk hannløven til å angripe, sier Abiodun Olarewaju, talsperson for Obafemi Awolowo-universitetet, i en uttalelse.

Selv om dyrehagen hevder å ikke ha kjennskap til hva som forårsaket ulykken, har en lokal mediekanal rapportert en annen historie.

Det nigerianske mediet Vanguard har snakket med presidenten for studentforeningen ved universitetet, Abbas Akinremi, som sier det var «menneskelig svikt» før angrepet.

Spesielt skal dyrepasseren ha glemt å låse løveburdøren etter å ha krevd dem. Likevel har dødsulykken selvfølgelig etterlatt universitetet i Obafemi Awolowo i en tilstand av sjokk og sorg.

Britiske medier skriver også at angrepet har fått konsekvenser for den aktuelle hannløven, som drepte dyrepasseren. Den har siden blitt avlivet. Videre står det også at en skummel video som viser deler av angrepet har blitt spredt på sosiale medier.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.