Eksperter advarer: Slik bør du aldri fjerne is fra frontruten

29/11/2023 11:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Eksperter advarer mot populært hack.

Vinteren og kuldegradene er over oss, noe de fleste av oss opplever spesielt når vi skal ut i våre kalde biler om morgenen. Her sitter vi ofte igjen med en iset frontrute, som må fjernes på en eller annen måte.

Imidlertid er ikke alle hacks skapt like, og nå advarer eksperter bilister mot et populært hack i sosiale medier for avising av bilvinduer, som kan føre til alvorlige konsekvenser.

Hacket går ut på å bruke et betalingskort for å skrape isen av bilens frontrute. Spesialister fra Spencer Flint har nylig utstedt en advarsel mot denne metoden, og fremhever dens potensielle juridiske implikasjoner og risikoer for skade.

Ifølge Express.co.uk kan bruk av et debetkort for å skrape av is ikke bare skade frontruten, men også sette sjåfører i fare for å bryte loven.

I følge forskriften skal sjåførene ha fri sikt til veien, noe som ikke er mulig dersom bare en del av isen fjernes fra frontruten. Royal Automobile Club (RAC) understreker også at det å bare fjerne is fra førersiden av frontruten er utilstrekkelig.

Sam Sheehan, en ekspert fra Cinch, advarte om at bruk av et CD-deksel eller kredittkort kan ripe opp overflaten på frontruten eller skade vinduspakningene.

Ed Colley fra AutoGlass bemerket videre at slik skade til og med kan resultere i feil i den årlige MOT-testen.

Ekspertene anbefaler:

I stedet for å ty til provisoriske løsninger, anbefaler eksperter å bruke riktige avrimingsverktøy.

"Invester i en isskrape og en avisingsspray. De er billige, enkle og vil spare deg tid samtidig som de forhindrer frosne fingre," sier representanter fra Spencer Flint.

De legger også til at kjøring med frontrute dekket av is eller snø er et lovbrudd som kan resultere i bot eller til og med suspensjon av førerkortet.

Selv om raske løsninger kan virke fristende på en kald vintermorgen, oppfordrer eksperter sjåførene til å bruke de ekstra minuttene på å avise bilens frontrute for å unngå potensielle skader og juridiske problemer.