Eldre kvinne i fengsel for å ha solgt hjemmebakte brød og boller via Facebook

24/09/2024 20:02

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Kvinnen nektet å betale boten hun fik for å ha solgt baksten, og nå må hun i fengsel.

Kvinnen som er i 70-årene, elsker å bake og deler ofte ut til barnebarn og annen familie. Da barnebarna ikke kunne spise mer, og fryseren var full, bestemte hun seg for å selge brød og boller via sosiale medier.

Det skulle hun ikke ha gjort.

Den bakeglade damen i 70-årene fra Norrbotten i Sverige elsket å bake og servere for sine nærmeste. En dag under pandemien i 2020 og 2021 fikk hun den geniale ideen at hun kunne selge de bakervarene hun ikke selv fikk spist, via sosiale medier. Prisen var, ifølge henne selv, kun nok til å dekke utgiftene til ingrediensene.

Da kommunen oppdaget butikken, tok de affære. De ga henne en bot på 130.000 svenske kroner, og ba henne stoppe salget. Kvinnen nektet å betale boten, men fortsatte med å kna boller og brød og legge ut bilder av det på Facebook. Anklagemyndighetene mener at hun fortsatte salget, men selv hevder hun at kun har solgt bakervarene en enkelt gang - og kun til innkjøpspris.

Nå har tingretten slått fast at ettersom hun ikke betaler boten, vil den gjøres om til fengselsstraff på halvannen måned, melder TV4-nyhetene.

Deprimert
"Det har gått veldig hardt på henne og hun er veldig deprimert", sier hennes forsvarsadvokat Frida Larsson som er oprørt over dommen.

"Omregning av bøter bør rettes mot folk som ikke er villige til å betale og ikke mot en pensjonist som liker å bake og legge ut på Facebook. Min klient ønsker å gjøre rett for seg selv, men hun har begrensede økonomiske midler til det", sier Larsson.

Forsvareren mener at fengelsstraffen er alt for streng og at kvinnen som har helseproblemer, ikke vil kunne klare å sone straffen bak lås og slå. I følge henne har hun ønsket å gjøre opp for seg, men har ikke muligheter økonomisk til å betaler en bot i den størrelsesorden fordi hun har begrensede økonomiske resurser.

Kvinnen kommer til å anke dommen.