Elon Musk bekrefter: Det første mennesket har fått en "Neurolink-brikke" implantert i hjernen

01/02/2024 13:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det første mennesket har fått en "Neurolink-brikke" implantert i hjernen.

Elon Musks selskap Neuralink har oppnådd en banebrytende medisinsk bragd ved å implantere en trådløs brikke i en menneskelig hjerne for første gang.

Denne betydelige utviklingen ble annonsert av teknologimilliardæren på X , tidligere kjent som Twitter.

Operasjonen, en milepæl innen nevral teknologi, har vært vellykket og pasienten er angivelig i god bedring. Elon Musk delte de oppmuntrende første resultatene, som indikerer påvisning av nevronale pigger, noe som kan bane vei for avansert nevrologisk forskning og behandling.

Neuralinks ambisiøse langsiktige mål er å koble menneskelige hjerner direkte til datamaskiner med mål om å håndtere og håndtere komplekse nevrologiske tilstander mer effektivt.

Potensialet til denne teknologien kan revolusjonere måten vi samhandler med digitale enheter og forbedre kommunikasjonen for mennesker med alvorlige fysiske begrensninger.

Elon Musks satsning mottok regulatorisk godkjenning i fjor i mai for å teste brikken, kalt "Telepathy", på mennesker.

Brikken er designet for å gi brukerne total kontroll over enheter som telefoner eller datamaskiner, utelukkende gjennom tankene deres. Brikkens første applikasjoner forventes å være til nytte for pasienter som har mistet lemmobilitet.

Neuralinks godkjenning for menneskelige forsøk markerte begynnelsen på en seks år lang studie der et robotsystem vil kirurgisk implantere 64 fleksible tråder, tynnere enn et menneskehår, i en hjerneregion assosiert med intensjonen om å bevege seg.

Eksperimentene, tidligere utført kun på aper, har ikke vært uten kontroverser. I fjor dukket det opp påstander som antydet at implantatene forårsaket lammelser, anfall og hevelse i hjernen hos testaper.

Elon Musk har imidlertid benektet påstander om dødsfall relatert til Neuralink-implantater og adresserte disse bekymringene på sosiale medier i september i fjor.

Mens Neuralink går videre med sine menneskelige forsøk, følger verden nøye med, og forutser de potensielle fordelene og etiske vurderingene ved denne banebrytende nevroteknologien.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.