Elon Musk bryter stillheten

20/12/2022 12:27

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rikmannen bryter tausheten etter en meningsmåling, som han selv lanserte på Twitter.

Tidligere i år kjøpte den verdenskjente og til dels kontroversielle rikingen Elon Musk det sosiale mediet Twitter. Kjøpet var ingen enkel prosess, for underveis dro Musk i land.

Det ønsket ikke styret i Twitter å akseptere, og etter noen stridigheter endte det også med et salg. Etter kjøpet har imidlertid Musk kommet i konflikt mot vinden.

Det første grepet var å kunngjøre permitteringer av omtrent halvparten av Twitters ansatte, noe som ikke var populært.

Nylig laget Musk da en meningsmåling på Twitter, der han spurte brukerne om han skulle gå av som sjef for Twitter. I innlegget skrev Musk at han ville handle basert på resultatet.

57,5 prosent sa ja til at han skulle gå av. Skal Musk bli trodd, vil han derfor trekke seg om ikke lenge. Etter avstemningen har det vært en del stillhet fra Musk, men har kommentert flere kommentarer som tar til orde for en endring i fremtidige politiske meningsmålinger.

Flere brukere mener at avstemningen var preget av flere falske kontoer, derfor vil det i fremtiden kun være betalende medlemmer, de såkalte «blå medlemmene».

Her betaler du blant annet for å ha den ikoniske blå haken ved siden av kontoen din, som betyr at du er en verifisert og offisiell bruker.

Musk har svart på kommentaren om at det kun skal være mulig for betalende medlemmer å stemme med: «Godt poeng. Twitter vil gjøre den endringen», skriver The Guardian.

Om Musk går av eller ikke, vil tiden vise.