En lottogevinst på 14,3 milliarder kroner ble en tragedie for John

18/05/2024 12:20

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Å vinne en gigantisk lottogevinst virker som en drøm for de fleste, men for John ble den massive pengepremien en kilde til ulykke og familiekonflikter.

I januar 2023 vant John den fjerde største gevinsten i USAs lotterihistorie på hele 1,35 milliarder dollar (mer enn 14 milliarder kroner).

Til tross for tilbudet om en gradvis utbetaling valgte John å få hele gevinsten utbetalt på én gang. Med 500 millioner dollar i hånden etter skatt virket det som starten på et nytt og luksuriøst liv. Men pengene førte raskt til problemer.

En ensom rikdom

John sto overfor et vanskelig valg: å leve rikt, men alene, eller fattig, men omgitt av sine kjære.

Dette dilemmaet ble tydelig da han innledet en juridisk kamp mot sin ekskone om foreldreretten til deres datter.

I retten i Maine, USA, forrige uke, avslørte Daily Mail at de to tidligere partnerne kjempet med harde beskyldninger mot hverandre.

Familiefeider og hemmeligheter

Sara Smith, Johns ekskone, påsto at John hadde forsøkt alt for å få henne tilbake. Hun innrømmet dog overfor dommeren at hun forlot ham etter å ha vært utro.

Sara beskyldte John for trusler, trakassering og til og med forsøk på kidnapping av deres nå 10 år gamle datter. John hevdet derimot at Sara hadde brutt en taushetsklausul om hans lottogevinst, som skulle sikre hennes taushet.

Men Sara mottok uventet støtte fra Johns egen far, som avslørte i retten at John etter sin seier hadde lovet sin far store gaver som barndomshjemmet, en garasje full av biler til renovering og 1 million dollar for å sikre en komfortabel livsstil.

Disse løftene kom dog med en betingelse: at faren stoppet å snakke med Sara.

"Du er ikke lenger den sønnen jeg kjente," skal den 70 år gamle mannen ha sagt til sin sønn, som han nå ikke lenger har kontakt med.

Selv om John vant en enorm sum penger, ser han ut til å ha mistet mye mer. Penger kan ikke kjøpe lykke, og Johns historie er et trist bevis på at rikdom uten kjærlighet og familiebånd kan føre til ensomhet og ulykke.