Et større område har brent ned i Legoland

29/05/2024 10:16

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Et større område har brent ned i Legoland.

Da de ansatte møtte opp i Legoland Billund onsdag morgen, var det et sjokkerende syn.

Et stort område av Miniland hadde brent ned tidlig om morgenen.

Det skriver flere danske medier, der i blant TV2 og Vejle Amts Folkeblad.

– Det er en trist dag. Våre folk her ute legger hjerte i arbeidet, og Miniland har en spesiell plass for de fleste og betyr noe for de som har bygget og tatt vare på bygningene gjennom årene, sier Kasper Tangsig, pressesjef i Legoland, til Vejle Amts Folkeblad.

Brannen startet cirka klokken fire, og en forbipasserende meldte fra da vedkommende sp det kom opp mye røyk fra parken. Og selv om brannen raskt ble slukket, smeltet en rekke bygninger til grunnen.

I Legoland har de nå gjennomgått videoovervåking fra natten og kan se hva som er årsaken til brannen.

- Vi kan se av videoovervåkingen at brannen starter på et bestemt sted - i en bil eller lastebil - og det er ingen annen aktivitet på det tidspunktet. Så vi er rimelig sikre på at det må være en kortslutning, sier Kasper Tangsig.

Lader om natten

Bilene i Miniland lader om natten, akkurat som om dagen, når de noen ganger står stille på en ladestasjon. De elektriske anleggene i resten av Miniland vil derfor bli gjennomgått i løpet av de nærmeste dagene.

– Vi sjekker jevnlig opp våre elektriske installasjoner, og vi gjør det igjen når noe slikt skjer. Da Eiffeltårnet brant ned i Miniland for noen år siden, sjekket vi også de andre bygningene våre for å se om de hadde en lignende LED-installasjon da brannen hadde startet, forklarer Kasper Tangsig.

Den neste tiden vil bli brukt til å rydde opp etter brannen. Hva som vil skje videre, vil tiden vise.

– Vi vet ennå ikke om vi skal reetablere området slik det var, eller om noe nytt skal skje. Man bygger ikke bare nytt – det tar tid, så det må vi snakke om, sier Kasper Tangsig til avisen.