Familie reagerer på funn av fjellklatrers kropp etter 22 år

16/07/2024 11:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
I 22 år har amerikanske William Stampfls familie ventet på beskjeden de fikk i forrige uke.

Her ble de kontaktet av brødrene Ryan Cooper og Wesley Waren, som hadde funnet Stampfls kropp under en fjellklatring.

22 år tidligere ble han meldt savnet. Han var 59 år gammel på den tiden og hadde dratt til Peru med to venner for å bestige Mount Huascaran.

Nyheden var selvsagt chokerende for William Stampfls familie.

– Hjertet mitt bare sank. Etter 22 år hadde jeg forsonet meg med at han var der. Han er en del av fjellet som vi aldri kommer tilbake. Det faktum at de fant ham åpnet alle sårene, sier datteren Jennifer til CNN.

William Stampls kone, Janet, sier at mannen elsket fjellklatring og at han alltid følte seg nærmest Gud når han nådde toppen av et fjell. Hun hadde aldri trodd at liket skulle bli funnet.

"Du kan ikke forberede deg på at mannen din skal bli drept så umiddelbart (...) Det er et svar på så mange bønner fra så mange mennesker."

Det var William Stampfls sønn, Joseph, som fikk telefonen fra de to amerikanske klatrerne, samt han som fikk tilsendt bilder av farens ID og andre personlige eiendeler som bekreftet identiteten.

"Etter 22 år ... Jeg ble litt sjokkert, og det tok meg en stund å bearbeide det hele. Nå er det forhåpentligvis på tide å få ham hjem, sier han.

Planen er at Williams Stampls gjenvunne kropp skal kremeres i Lima, og deretter skal asken fraktes hjem til familien.

William Stampls kropp er ikke det eneste som har kommet frem etter at klimaendringer har fått store mengder is i området til å smelte.

I mai ble liket av en israelsk fjellklatrer funnet i denne delen av Peru. Det skjedde knapt en måned etter at han hadde forsvunnet.

I juni ble også en erfaren italiensk fjellklatrer funnet død. Han hadde falt ned mens han prøvde å nå en fjelltopp.