Farlig larve funnet på en strand: Rør den for guds skyld ikke

27/07/2023 14:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Til slutt må du ikke ta på den lille larven, da den kan gi alvorlige symptomer.

Bornholms regionkommune har sendt ut en advarsel til innbyggerne om en spesiell type larve som er funnet på Dueodde, Danmark. 

Til tross for sin lille størrelse, kan disse grå, hårete prosesjonsedderkopplarvene være farlige siden de er dekket av giftige hår. Dette skriver TV2.

Hvis larvene blir forstyrret, kan de felle hårene, noe som kan gi utslett, sterk kløe og pustevansker hos personer som kommer i kontakt med dem.

Kommunen har derfor gitt en rekke anbefalinger til innbyggerne. Både barn og voksne bør holde seg unna larvene og reirene deres i furutrærne.

Du bør ikke ta på larvene, selv om de er døde eller om det er deres tørre larveskinn, da de giftige hårene fortsatt er løse og veldig potente.

Dyreeiere må også være oppmerksomme, da hunder og andre dyr som snuser eller spiser larvene kan bli alvorlig syke.

I sjeldne tilfeller kan det til og med være dødelig. En hundetunge som har blitt angrepet kan bli så involvert at deler av tungen brytes ned og faller av.

Hvis du har vært i nærkontakt med larvene og blitt syk, bør du søke lege. Hvis du har fått de giftige hårene på huden, kan de fjernes med tape.

Kommunen oppfordrer alle til å være oppmerksomme og ta varselet på alvor for å unngå uheldige konsekvenser.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.