Flyselskap bøtelagt: Kvinne ble sugd inn i flyets motor og døde

20/06/2023 09:30

Sofie

Nyheter
Foto: Facebook/Courtney Edwards. WSFA
Foto: Facebook/Courtney Edwards. WSFA
Flyselskap har blitt bøtelagt etter at en flyplassarbeider ble sugd inn i flyets motor og døde.

New York Post rapporterte at Occupational Health and Safety Administration (OHSA) utsendte en bot på $15 625 (165 403 norske kroner) mot Piedmont Airlines, det regionale datterselskapet til American Airlines, etter Courtney Edwards død.

Trebarnsmoren døde 31. desember etter at hun ble sugd inn i flyets motor sørvest i Montgomery, Alabama.

Undersøkelsen av National Transportation Safety Board (NTSB) bekreftet at Edwards, 34, ble "slukt inn i motoren" mens "på rampen ved Montgomery Regional Airport der American Airlines Flight 3408, en Embraer E175, ble parkert".

Ansatte fikk beskjed om å ikke nærme seg flyet når motoren ble slått av. Da piloten landet flyet i Montgomery, ble han varslet om at frontlasten ble åpnet akkurat da han begynte å slå av høyre motor.

Overvåking viser moren som går mot flyets bakside mens hun holder en oransje sikkerhetskjegle, ifølge NTSB-rapporten. I videoen går Edwards ut av bildet før tragedien inntreffer.

I følge New York Post bemerket andrepiloten at 'flyet ristet voldsomt etterfulgt av den umiddelbare automatiske avstengningen'.

OSHA fastslo at flyselskapet ikke opprettet "et arbeidssted som var fritt for anerkjente farer som forårsaket eller var sannsynlig å forårsake død eller alvorlig fysisk skade på ansatte som var utsatt for svelging og jeteksplosjonsfarer", ifølge Communication Workers of America (CWA).

"Til tross for den lille straffen, er det sannsynlig at Piemonte vil bestride avgjørelsen, og CWA vil fortsette å kjempe for Courtney Edwards, familien hennes og sikkerheten til alle flyselskapsarbeidere, som aldri skal frykte for livet på jobben."

I kjølvannet av hennes død ble en GoFundMe lansert for Edwards tre barn av Donielle Prophete, presidenten for CWA Local 3645.

"Courtney var en Ground Handling-agent for Piedmont Airlines, et datterselskap av American Airlines, en kjærlig mor til 3 barn og en fantastisk datter til sin elskede mor, Natalie English fra Montgomery, Alabama. Vær så snill og vit at denne tragedien har og vil påvirke hennes mor, familie, venner og barn i årene som kommer," skrev hun.

Prophete la til at alle inntektene ville gå til "begravelsesutgifter, daglige utgifter og andre utgifter som trengs for å ta vare på barna".

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.