Mandag bestemte Russlands president Vladimir Putin seg for å anerkjenne Donetsk og Lugansk i Øst-Ukraina som uavhengige republikker.
På den måten sender Russland militære tropper til begge områdene.
Men ifølge Russland er det i seg selv et fredsbevarende oppdrag.
I kjølvannet av dette, på initiativ fra USA, Ukraina, Frankrike og Storbritannia, er det i går innkalt til krisemøte i FNs sikkerhetsråd. FNs leder for politiske saker, Rosemary DiCarlo, kaller situasjonen svært alvorlig.
Hun mener at risikoen for en stor konflikt absolutt er til stede, men bør unngås for enhver pris.
Ifølge USA har Russland utplassert rundt 150.000 tropper nær Ukrainas grenser.
Russland har gjentatte ganger benektet at de planlegger en invasjon av landet. Russlands FN-utsending, Vassilij Nebenzia, sa på sikkerhetsrådsmøtet at regjeringen i Moskva fortsatt er «åpen for diplomati».
Han understreker imidlertid også at landet har til hensikt å forsvare Donetsk og Lugansk fra det han kaller «ukrainsk aggresjon».
– Vi har ingen intensjon om å tillate et nytt blodbad i Donbass, sier han, ifølge DR.
Lugansk og Donetsk ligger begge i den nevnte Donbass-regionen. Siden 2014 - da Russland annekterte Krim-halvøya - har breakaway-republikkene blitt styrt av pro-russiske separatister.
Faktisk er de fortsatt under Ukrainas kontroll.
Dette er tredje gang på bare tre uker at de 15 landene i FNs sikkerhetsråd har møttes for å diskutere konflikten i Ukraina.
Selv om intensjonene er gode, kan ikke rådet gjøre mye med situasjonen, da Russland, som fast medlem av rådet, har et veto med Frankrike, USA, Kina og Storbritannia.
Det vil derfor trolig ikke være i Sikkerhetsrådet at det vil bli funnet en løsning på konflikten.