For Malene var fest og alkohol en fast del av livet – men en hendelsen endret alt

24/10/2023 15:00

redaktion

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Malene har lagt alkoholen på hylla etter opplevelsen.

For Malene Vatnøy, en 23 år gammel student, var fest og alkohol en fast del av livet – men en juleaften forandret alt.

Hun var hjemme med sin familie på julaften og de koste seg med noen få enheter alkohol. Deretter gikk hun på rommet sitt og fortsatte å drikke.

Det var ikke før 2. juledag at hun la fra seg vodkaflasken. Hun hadde drukket siden julaften og gjemt seg for familien.

— Andre juledag var jeg så fyllesyk og ble møtt av pappa som var åpenbart bekymret. Da fikk jeg klump i magen og visste ikke hva jeg skulle si, sier Malene til TV 2.

Men Malenes historie er ikke bare en fortelling om personlig forandring; det er et speil av en generasjon som navigerer i alkoholkultur med en ny bevissthet.

Hun avslører at hun endte opp med å drikke for å unnslippe tankene og bekymringene, uten helt å vite hvorfor.

Men det var ikke bare alkoholen som fulgte med en pris: "Jeg har nok aldri vært så mye alene som i år. I starten ble jeg invitert på mye fester, men når man ikke dukker opp like ofte får man automatisk mindre invitasjoner", sa Malene etter at hun hadde sluttet.

Men Malene skjønte raskt at hun måtte lete etter gamle interesser og hun sa at trening hjalp henne mye og frigjorde endorfiner litt på samme måte.

Malene er tydelig på at hun ikke vet om hun vil avstå fra alkohol resten av livet, men å legge det på hylla har likevel satt henne på rett spor, og hun har det mye bedre nå.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.