I år ser det ut til at vi får et gledelig gjensyn med en 90-tallsklassiker, samtidig som flere produsenter byr på spennende smaker og kreative varianter.
90-tallet gjør comeback
I forkant av lanseringen har Diplom-Is delt flere hint i sosiale medier, noe som har satt spekulasjonene i full sving. Blant annet har de publisert sitater som:
"Jeg elsker tær, men det er alltid vanskelig å velge hvilken tå man skal begynne med." – Anonym fotelsker
"Det var sommeren 1990 jeg oppdaget at jeg hadde en greie for føtter." – Anonym fotelsker
Hintene peker i én tydelig retning: Det er stor sannsynlighet for at Plattfot, en populær is fra 90-tallet, gjør et etterlengtet comeback. Likevel velger Diplom-Is å holde kortene tett til brystet.
"Folk må nok vente i spenning noen dager til, men vi er veldig sikre på at denne nyheten får bein å gå på, sier Anne-Lene Molland, kommunikasjonssjef i Diplom-Is," til Dagens.no.
Nye varianter fra Diplom-Is
Foruten den hemmelige nostalgitrippen lanserer Diplom-Is flere andre spennende nyheter. En av de største nyhetene er Krone-Is Sjokomoms, en innovativ kombinasjon av vaniljeis og sjokolademousse i kjeks, avslører Diplom-Is i en pressemelding.
Dette skal være inspirert av en finsk iskremvariant, men konseptet med sjokolademousse er helt nytt for det norske markedet.
En annen kjent variant som får nytt liv er Tress-is, men denne gangen i kronesisformat. I stedet for tre smaker i én is har Diplom-Is valgt å beholde jordbær og vanilje, mens sjokoladesmaken introduseres som saus. Denne kommer i flerpakning.
I tillegg får yoghurtisen Dream en oppgradering, både i design og innhold. Andelen yoghurt er økt, og det lanseres nye smaker, blant annet:
En flerpakning med pinneis med mango- og pasjonsfrukttrekk
Lite beger med salt karamell og bringebær
Frappé med karamellsaus
Større pakker med smakene jordbær, mango og pasjon, samt vanilje
Litago slenger seg også på iskremtrenden og lanserer små beger med sjokolade- og jordbærsmak.
(Artikkelen fortsetter under bildet):

Foto: Diplom-is
Hennig-Olsens nyheter
Hennig-Olsen har også flere nyheter på lur. Blant småisnyhetene finner vi Big Deal med smak av peanøtter, mens Crème-serien utvides med to friske varianter med frukttrekk: Sitron og pasjonsfrukt, samt Rosso – en sommersorbet.
Den populære Oreo-isen kommer nå i pinneisformat, men kanskje den mest spennende nyheten fra Hennig-Olsen er Soft Shake Popcorn. Her kombineres fløteiskrem med popcornsmak, toppet med popcornsaus og sjokoladeovertrukket maiskrokan.
(Artikkelen fortsetter under bilde):

Foto: Hennig-Olsen is
Sørlandsis lanserer to nye varianter: en stor boks med fløteis med skogsbærsaus og sjokolade, samt en sekspakning med den trendy smaken pistasj og sjokolade. Selv om det ikke er tahini eller knafeh i disse iskremene, er det ikke utenkelig at en iskiosk vil eksperimentere med Dubai-sjokolade i isform denne sommeren.
For de som kjøper kuleis i løsvekt, introduserer Hennig-Olsen to nye smaker:
"Blå bringebær", en bringebærsmak med blå farge
Peanut Butter Crunch
Med et så bredt utvalg av nye iskremsmaker, både nostalgiske klassikere og nyskapende varianter, ligger det an til en spennende iskrem-sesong for norske forbrukere!