Frank Løke i stor sorg: "Du var en helt"

09/10/2023 10:48

Sofie

Nyheter
Foto: NTB
Foto: NTB
Deler forferdelig triste nyheter.

Sent søndag kveld hyllet tidligere håndballspiller Frank Løke, Mingmar Sherpa, som omkom i snøskred på Shishapangma.

"Mine tanker går til din familie. Du var en helt, sterk som en bjørn og du var verdens snilleste og den mest hjelpsomme personen jeg har møtt. Du blir savnet", skriver Løke i et innlegg på sin Instagram-profil.

Løke delte også noen bilder sammen på Instagrams storys-funksjon.

- Jeg vil alltid huske din godhet, smilet ditt og all hjelpen du ga meg på Mount Everest. Hvil i fred, broder.

De to klatret sammen da Løke gikk opp Mount Everest i 2021.

Mingmar Sherpa var en av fire personer som ble drept da et snøskred traff Shishapangma lørdag ettermiddag lokal tid. Tenjen Lama Sherpa, Kristin Harilas klatrepartner, døde også.

- Det stor sorg at jeg i dag har fått den tragiske beskjeden som bekrefter Tenjen Lama Sherpas bortgang, heter det i en pressemelding fra Harila.

Søndag møtte Tenjen Lama Sherpa og et klatrelag et snøskred mens de klatret Shishapangma-fjellet i Kina.

Tidligere i år satte disse to verdensrekord ved å bestige alle 14 fjellene i verden sammen over 8000 meters høyde på 93 dager.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.