Frankrikes fibernett utsatt for sabotasje

29/07/2024 10:18

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Frankrike som for øyeblikket er vertsland for OL, med hovedsakelig Paris som arena, opplever at sikkerheten rundt kritisk infrastruktur har blitt enda viktigere.

Fiberoptiske nettverk i flere deler av Frankrike har blitt sabotert, melder fransk politi mandag. Dette skjer kort tid etter at landets jernbanenettverk ble utsatt for sabotasje, noe som forårsaket betydelige trafikkproblemer.

Meldingen kommer bare få dager etter at det franske jernbanenettverket ble utsatt for sabotasjehandlinger som førte til store trafikkproblemer over hele landet.

Sabotasjen på jernbanenettverket har ført til store forsinkelser og forstyrrelser i togtrafikken. Frankrikes innenriksminister Gérald Darmanin uttalte tidligere mandag at det er mistanke om at venstreekstremister står bak disse handlingene.

Frankrike er ikke ukjent med slike sabotasjehandlinger. Tilbake i 2022 opplevde store deler av sør-Frankrike at kablene til fibernettverket ble kuttet, også den gangen så det ut til å være et målrettet angrep.  Dette var den andre hendelsen på ett år.

- "Vi er klar over et stort kabelkutt i Sør-Frankrike som har påvirket store kabler med tilkobling til Asia, Europa, USA og potensielt andre deler av verden," uttalte skysikkerhetsselskapet Zscaler i et blogginnlegg i 2022.

Vertslandet for de olympiske leker offer for sabotasje