Franskmann blir ny sjef hos Equinor

13/12/2022 12:14

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han blir den første franskmannen i Equinors toppledelse.

Equinor har utnevnt franske Philippe François Mathieu til konserndirektør for leting og produksjon internasjonalt (EPI).

Han tar over for Al Cook 1. januar 2023, står det i en pressemelding fra Equinor mandag ettermiddag.

– Jeg er svært glad for å ønske Philippe velkommen til konsernledelsen. Han har bred bakgrunn fra flere topplederstillinger, og har bidratt til å forme Equinors oppdaterte strategi og ambisjonen om å bli et ledende selskap i det grønne skiftet, sier konsernsjef Anders Opedal i meldingen.

I oktober ble det kjent at Cook slutter i Equinor for bli toppsjef i diamantselskapet De Beers Group.

Den nye konserndirektøren for leting og produksjon internasjonalt har jobbet i Equinor siden 1995, og hatt lederstillinger på flere områder. 

Mathieu har blant annet vært direktør for konsernstrategi, direktør for felles driftsstøtte i undersøkelse og produksjon Norge og direktør for konsernfinans.

– Jeg ser veldig frem til å gå inn i konsernledelsen for å videreutvikle vår internasjonale portefølje, som har en viktig rolle for å realisere Equinors strategi i energiomstillingen, sier Mathieu i meldingen.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.