Gigantgevinst til Nordmann: 254,7 Mill. i Eurojackpot: - Jeg er skikkelig glad!

27/07/2024 15:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En heldig nordmann stakk av med gigansummen fredag kveld.

En heldig mann fra Norge vant 254 782 600 kroner i Eurojackpot fredag kveld etter å ha prikket inn 5+2 rette. Vinnerrekken ble også funnet av en spiller fra Sverige, som deler førstepremiepotten med nordmannen.

Femte største premien i Norge

Fredagens premie er den femte største Eurojackpot-gevinsten som har blitt utbetalt i Norge. Den største premien ble vunnet i januar i år, da en kvinne sikret seg 1 360 020 000 kroner.

Vinnerens reaksjon

Mannen, som er fra Østlandet, var ute da han fikk den gledelige nyheten.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er litt sjokkert akkurat nå, sier vinneren. – Men jeg er skikkelig glad nå, legger han til. Kupongen ble kjøpt via mobiltelefon.

Norsk Tippings råd

Norsk Tipping oppfordrer til ansvarlig spill og tilbyr støtte til vinnerne. Alle som vinner to millioner kroner eller mer, får tilbud om gratis økonomisk veiledning fra advokatfirmaet Dehn.

– Fra vår side er det viktigste nå i første omgang at vinneren blir godt ivaretatt, sier lotteri- og trekningsansvarlig Ingrid Roterud Mathisen. – Vi sørger for nødvendig støtte i den videre prosessen.

Tredjepremievinnere

Fredag kveld var også en god kveld for to andre nordmenn som vant tredjepremien i Eurojackpot. Hver av dem mottok 827 525 kroner etter å ha delt premien med 14 utenlandske spillere.

Flere vinnere i Europa

I tillegg til den norske og svenske førstepremievinneren, var det syv utenlandske spillere som sikret seg andrepremien. Hver av dem vant 3 353 990 kroner. De syv andrepremievinnerne kommer fra Tyskland (to vinnere), Estland, Finland, Tsjekkia, Sverige og Polen.

Tredjepremievinnerne inkluderer spillere fra Finland (fire vinnere), Sverige (to vinnere), Tyskland (syv vinnere) og Kroatia.

Får økonomisk veiledning

For de heldige vinnerne gjenstår det å feire og samtidig tenke på fremtiden. Norsk Tipping understreker viktigheten av økonomisk veiledning for å håndtere slike store beløp på best mulig måte.