Gjenåpningen fremskyves

13/08/2021 10:29

Emma

Nyheter
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Norge har fått tilgang på en million ekstra vaksiner donser fra Moderna. Det sier statsministeren betyr at gjenåpningsfasen fremskyves med 2 uker.

– Det betyr i praksis at i midten av september skal vi være ferdig med å sette dose to. Vi har i løpet av kort tid kuttet ned med en måned. Da kommer vi inn i en annen hverdagssituasjon, forteller statsminister Erna Solberg til VG.

– Jo høyere andel av befolkningen som er fullvaksinert, jo raskere kan vi ta de siste stegene for å gjenåpne Norge. Vi vil da ha gjenåpning basert på en normal hverdag, men med høyere beredskap, fortsetter hun.

Så langt er i overkant av 69 prosent av befolkningen vaksinert med minst én dose, mens nærmere 39 prosent er fullvaksinert. Det er satt over 5,8 millioner vaksinedoser i Norge.

Selv om Norge nå mottar én million ekstra Moderna-vaksiner, var de en reduksjon i leveransene fra produsenten på omkring 200.000 doser - slik at den reelle økningen er 800.000 ekstra doser. Det fremgår av den oppdaterte vaksinekalenderen fra FHI.

I denne fremgår det også at de legger til grunn 10.000 ekstra Pfizer-doser i august sammenlignet med vaksinasjonskalenderen fra slutten av juli.

– Jo raskere vi er ferdig med de over 18, jo raskere kan vi gå i gang med de under 18 år, sier Solberg.

FHI har tidligere uttalt at dette arbeidet egentlig skal være ferdig innen utgangen av september.

 

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.