Gjør store fremskritt: Ukraina har lurt Putin

12/09/2022 07:43

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ukraina har gjort store fremskritt, Zelenskyy og co har lyktes i å lure Russlands president Vladimir Putin.

Ukrainske styrker fortsetter å gjenerobre store deler av sitt eget land. Spesielt i den nordøstlige delen av Ukraina har de vært svært vellykkede med å tromme de russiske styrkene.

Det kan imidlertid ikke ha vært vellykket hvis de ukrainske styrkene ikke hadde jobbet på grunnlag av en nøye utarbeidet plan.

Suksessen nordøst i landet er betinget av at ukrainske styrker i sør lanserer en stor offensiv som sies å ha lurt Russland, som har blitt distrahert fra det som har foregått i nord.

Det skriver The Guardian.

De siste ukene har ukrainske styrker akselerert offensiven sør i landet. Her har de klart å erobre flere mindre landsbyer.

Som et resultat har Russland følt seg provosert og blitt tvunget til å flytte både personell og utstyr. En stor del av både personell og utstyr er flyttet fra Kharkiv-regionen.

Ifølge Taras Berezovets, en tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver og nåværende presseoffiser for deler av Ukrainas spesialstyrker, har dette gitt ukrainske styrker betydelige fordeler nordøst i landet.

Faktisk har det vært så viktig at ukrainske styrker har klart å gjenerobre opptil en tredjedel av den beleirede Kharkiv-regionen.

Lørdag ettermiddag ble det også bekreftet at det ukrainske militæret hadde gjenerobret byen Kupyansk. Det er en viktig by som har vært sentral for russerne, som har brukt den til å transportere forsyninger til fronten i Donbas.

Med overtakelsen av Kupyansk har de ukrainske styrkene derfor klart å avskjære russerne fra en av deres mest avgjørende forsyningslinjer under krigen.

Dette betyr imidlertid ikke at krigen er over. På den annen side har det fått russerne til å gjenoppruste. Ifølge The Guardian har de sendt en stor mengde tropper til Kharkiv-regionen.

 

 

 

 

 

 

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.