Gode nyheter: Disney+ endrer prisene

01/11/2023 14:40

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå endrer de prisen.

Fra og med i går, onsdag 1. november, får Disneys strømmetjeneste et nytt abonnementsregime. Til nå har det kun vært ett abonnement til en pris av 89 kroner per måned. Det skriver DinSide.

Denne er nå utvidet til tre ulike abonnementer som koster mellom 59 og 119 kroner per måned.

- I dag tar vi neste steg i utviklingen av Disney+, med en mer fleksibel abonnementsmodell som blant annet inkluderer et abonnement med reklame til en ekstremt konkurransedyktig pris. For første gang noensinne får du tilgang til hele biblioteket vårt, samt prisvinnende TV-serier som The Bear, Disney+-originaler som The Kardashians og storfilmer som Den lille havfruen, for kun 59 kroner per måned, sier Hans van Rijn, administrerende direktør for The Walt Disney Company Nordic & Baltic, i en pressemelding.

- Juniormodus, for de yngste seerne, vil alltid være fri for reklame. Samtidig er det to helt annonsefrie alternativer, «Standard» og «Premium», for seerne som foretrekker det. Jeg er full av forventning og stolt over vårt nye tilbud til det norske markedet, sier van Rijn.

Det er to ting å merke seg ved endringen

Foto: Disney+/Skjermbilde

For det første har det nåværende Standard-abonnementet kraftig nedgradert fra 4K og Dolby Atmos opptil 1080p og 5.1-lyd. Skal du beholde 4K og Dolby Atmos, må du oppgradere til det dyreste Premium-abonnementet, som koster 119 kr per måned.

Det betyr at eksisterende kunder automatisk blir overført til det dyreste abonnementet. Hvis du ikke vil betale for det, eller hvis du ikke trenger den beste lyden og bildet, bør du sørge for å bytte til standard eller standard med reklame.

Netflix annonserte nylig at de har satt prisen på sitt Premium-abonnement i USA til $22,99 per måned, eller cirka 245 kroner. Foreløpig er prisene for Norge ikke satt opp.

Disney+ har i mellomtiden annonsert at de vil følge Netflix når det gjelder å få en slutt på kontodeling.

Forrige måned sendte strømmetjenesten en e-post til kunder som forklarer de nye retningslinjene:

«Med mindre Tjenestenivået ditt uttrykkelig tillater det, kan du ikke dele abonnementet utenfor husstanden din.

Hvis vi fastslår at du har brutt Avtalen, kan vi begrense eller avslutte tilgangen til Tjenesten og/eller iverksette andre tiltak som beskrevet i denne Avtalen»

Netflix tar 39 kroner i tillegg for hver person du deler kontoen din med. Det er ennå ikke kjent om Disney+ vil kreve det samme.