Harvey Weinstein funnet skyldig i voldtekt og en rekke andre sexforbrytelser

20/12/2022 09:09

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En jury i Los Angeles har funnet Harvey Weinstein skyldig i voldtekt.

Juryen erklærte at den nå 70 år gamle eks-Hollywood-produsenten var skyldig i voldtekt, tvungen oral kopulation og en annen seksuell forseelse.

Angrepet han ble funnet skyldig for fant sted i 2013 på en tidligere modell og skuespillerinne kjent i retten som Jane Doe 1.

Jane Doe avga en uttalelse kort tid etter dommen. "Harvey Weinstein ødela for alltid en del av meg den natten i 2013, og jeg vil aldri få det tilbake," sa hun ifølge Reuters.

"Den strafferettslige rettssaken var brutal og Weinsteins advokater satte meg gjennom helvete på vitnebordet, men jeg visste at jeg måtte se dette gjennom til slutten, og det gjorde jeg. Jeg håper Weinstein aldri ser utsiden av en fengselscelle i løpet av livet. "

The Los Angeles Superior Court avslørte også at juryen ble hengt på flere punkter, særlig anklager som involverte Jennifer Siebel Newsom.

Fru Newsom, som tidligere avslørte at hun var Jane Doe 4 i rettssaken, er en fremtredende dokumentarfilmskaper og er gift med California-guvernør Gavin Newsom.

Juryen i den californiske domstolen avslørte at den ikke var i stand til å komme til en dom på punkter knyttet til fru Newsoms påstander. Elizabeth Fegan, Mrs Newsoms juridiske representant, sa i en uttalelse ifølge Reuters:

"Selv om vi er oppmuntret over at juryen fant Weinstein skyldig på noen av punktene, er vi skuffet over at juryen ikke kunne komme til en enstemmig dom over Jane Doe 4.

"Hun vil fortsette å kjempe for alle kvinner og alle overlevende etter overgrep mot et system som tillater at offeret blir skamfull og re-traumatisert i rettferdighetens navn." Juryen ble også hengt over tellinger knyttet til anklager fremsatt av en annen ikke navngitt kvinne.

En feilrettssak ble erklært på disse punktene mot den tidligere Hollywood-kongemakeren.

Weinstein har imidlertid ikke sluppet unna rettferdigheten. Sexforbryteren ble dømt for seksuell overgrep i New York i februar 2020 og ble utlevert til et fengsel i Los Angeles i juli 2021.

Weinstein anker sin New York-dom og fengselsstraff. Når det gjelder hans siste skyldige dom, melder ABC at påtalemyndigheter og forsvarsadvokater ikke hadde noen umiddelbare kommentarer til dommen.

Ifølge Reuters risikerer Weinstein opptil 18 års fengsel på de punktene han ble dømt for, men andre faktorer kan se at straffen kan bli 24 år.