Helserisiko gjør at Cloetta slutter å selge sjokolade

03/05/2024 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: atariclash / Shutterstock.com
Foto: atariclash / Shutterstock.com
Cloetta slutter å selge sjokolade.

Cloetta, en av de ledende godteriprodusentene, har besluttet å slutte å selge flere populære sjokoladeprodukter, inkludert Kexchoklad, Sportlunch og Polly, etter en alarm om helserisiko.

Handlingen ble tatt som en forholdsregel etter at det ble oppdaget en forurensning hos en felles råvareleverandør i Danmark. Nyheten er rapportert av nyhetsbyrået Siren.

Forurensningen dreier seg om palmeolje fra Malaysia som er forurenset med mineralolje aromatiske hydrokarboner (MOAH), som kan være helsefarlige.

Selv om Sverige ikke har noen lovpålagte grenser for mineraloljeforurensning, valgte Cloetta å handle proaktivt for å beskytte forbrukerne.

"Vi tok umiddelbare forholdsregler og stoppet ferdige produkter på vårt lager så snart vi fikk informasjon om dette," sa Laura Lindholm, kommunikasjons- og IR-direktør i Cloetta.

"Det er uvanlig at så store volumer stoppes, men vi ønsker å være ekstra forsiktige mens vi venter på de endelige testresultatene."

Matinspektør William Osmani fra Malmö, som også kommenterte situasjonen overfor Nyhetsbyrået Siren, bekreftet at rundt 850 tonn av Cloettas produkter er sporet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.