Her møter det norske kronprinsparet prins William og prinsesse Kate

02/03/2023 16:39

Sofie

Nyheter
Foto: Kongehuset.no
Foto: Kongehuset.no
Kronprinsparet er for tiden i London på offisielt besøk.

Bakgrunnen for besøket er å markere de historiske båndene og de gode relasjonene mellom Norge og Storbritannia, det skriver Kongehuset på sine nettsider. 

Torsdag møtte kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49) Storbritannias prins William (40) og prinsesse Kate (41), og nå har de kongelige delt bilder av deres møte. 

- Kronprinsparet har vært på to dagers offisielt besøk i London, og i den forbindelse er det naturlig at de møter familien, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle til Dagbladet.

De to parene møttes på Windsor.

- De hadde en samtale om grønn energi med representanter for det norske næringslivet. De har et felles miljøengasjement.

I tillegg kan Vagle fortelle at det er fem år siden sist Haakon og Mette-Marit formelt møtte William og Kate. 

- Sist de to parene møttes offisielt, var da Kate og William var på besøk i Norge i 2018. Det var med andre ord et hjertelig gjensyn.

Onsdag kveld deltok Norges kronprinspar på en mottakelse i London som en del av deres offisielle besøk.

Første del av kvelden fant sted i den historiske Lindley Hall, bygget i 1904 og eid av Royal Horticultural Society (RHS). 

I fjor fikk Lindley Hall mye oppmerksomhet etter at den 29 år gamle superstjernen Harry Styles brukte den i musikkvideoen sin til en av fjorårets mest populære sanger, «As It Was.» .

Samme dag bestemte kronprinsen seg også for å bryte tausheten i et mye kontroversielt intervju utført av prinsesse Märtha Louise med svenske medier.

Det opplyser Vagle til Dagbladet.

Märtha Louise forklarte blant annet at hun trolig er den mest kritiserte personen i Norge. 

På en pressekonferanse i London ble kronprinsen spurt om hva han syntes om søsterens kritikk av mediene. 

- Men ja klart jeg kjenner meg igjen i noe av det søsteren min sier han til Aftenposten og fortsetter:

- Da vi vokste opp, var det jo mye oppmerksomhet på oss og privatlivet vårt, og det kan oppleves som vanskelig det. Så jeg har en viss forståelse for det.