Hollywood-stjerne er død

01/08/2023 15:17

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den amerikanske skuespilleren er død i en alder av 70 år.

Den amerikanske skuespilleren, komikeren, forfatteren og produsenten Paul Reubens, mest kjent for sin rolle som den eksentriske karakteren Pee-wee Herman, er død.

Han ble 70 år gammel. Reubens kjempet mot kreft i flere år, en kamp han førte med stor styrke og humor, ifølge en uttalelse fra hans publicist.

Født i Peekskill, New York, og oppvokst i Sarasota, Florida, utviklet Paul Reubens en tidlig kjærlighet til komedie.

Han skapte karakteren Pee-wee Herman mens han var medlem av den berømte Los Angeles impro-gruppen, The Groundlings.

Karakteren ble først introdusert for nasjonale publikum gjennom HBO-sendingen av "The Pee-wee Herman Show".

Reubens fortsatte med å skape, co-skrive og co-regissere serien "Pee-wee's Playhouse" på CBS, der serien vant 22 Emmy Awards under oppløpet fra 1986 til 1991. Han hadde også en ikonisk rolle i filmen Blow.

Reubens ble nominert til 14 Emmy Awards i løpet av sin karriere, hvorav han vant to.

I tillegg til suksessen som Pee-wee Herman, hjalp Reubens også andre skuespillere med å komme inn i rampelyset.

Noen av hans "Pee-wee's Playhouse"-medstjerner inkluderer Laurence Fishburne, Natasha Lyonne, Jimmy Smits, Sandra Bernhard og S. Epatha Merkerson.

Reubens etterlater en uttalelse til offentligheten der han skriver: "Vennligst godta min unnskyldning for ikke å offentliggjøre hva jeg har møtt de siste seks årene. Jeg har alltid følt en enorm mengde kjærlighet og respekt fra vennene mine, fansen og støttespillerne mine. Jeg har elsket dere alle så mye og har likt å lage kunst for deg."

Reubens har hatt en betydelig innvirkning på komediesjangeren og vil bli husket for sin karakter Pee-wee Herman, som gledet generasjoner av barn og voksne med sin positivitet, fantasi og tro på viktigheten av vennlighet.

Foto: Shutterstock

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.