Hviterussland klar til å støtte Putin: Ukrainere oppfordret til å gripe våpen og slå tilbake

24/02/2022 13:08

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Situasjonen i Ukraina forverres minutt for minutt, og Hviterusslands president har nå kunngjort at de er klare til å støtte russiske tropper.

Situasjonen i Ukraina er fortsatt hektisk, og ifølge TV 2s korrespondent i landet, Rasmus Tantholdt, var mange av Ukrainas innbyggere ikke forberedt på invasjonen i det hele tatt, da de ikke trodde at det kunne skje.

Han har dermed forklart at innbyggerne i flere store byer i Ukraina enten gjemmer seg i kjellere eller undergrunnsstasjoner eller prøver å flykte vestover.

Flere medier har rapportert at russiske styrker, både i form av soldater, pansrede kjøretøy og fly, har krysset grensen til Ukraina flere steder, og de fleste statsoverhoder i Vesten har vært ute etter å «fordømme» Russlands handlinger.

USAs president Joe Biden har lovet å slå Russland med «nye og tøffe sanksjoner», og Mette Frederiksen har også sagt at Russlands invasjon er «uakseptabel».

Imidlertid støtter ikke alle land Ukraina, og det har derfor vært fryktet at et land som Hviterussland kan hjelpe Russland.

Tidligere i morges, til alles lettelse, kunngjorde landets president, Aleksandr Lukashenko, at hviterussiske tropper ikke har hjulpet Russland i invasjonen av Ukraina.

Ifølge TV 2 har imidlertid det statseide hviterussiske nyhetsbyrået Belta nå kunngjort at presidenten har uttalt at Hviterussland vil bistå russiske tropper om nødvendig. 

Enten det gjør det, vil tiden fortelle, men ifølge den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky vil ukrainerne absolutt ikke gi opp uten kamp, og han har tidligere skrevet i et innlegg på Twitter at "Ukraina vil kjempe", og at "Ukraina vil vinne."

Ifølge Reuters har han også oppfordret alle ukrainere som er villige til å kjempe for å melde seg på, da våpen vil bli overlevert til alle ukrainere som ønsker det.

Så langt, ifølge ukrainske myndigheter, har krigen krevd livene til minst 50 russiske soldater, og mer enn 40 ukrainske soldater og flere ukrainske grensevakter har også mistet livet i slaget.

Det er det en av Zelenskys rådgivere har sagt.

TV 2 skriver også at det også er sivile tap, til tross for at Russland tidligere har varslet at de ikke retter seg mot sivile og bebodde mål.

 

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.