I dag er det slutt: Kravet om maske er droppet

18/10/2021 14:51

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hos SAS og Norwegian er det ikke lenger et krav om å bruke munnbind når du reiser innenlands eller på tvers av skandinaviske land.

Kravet om munnbind på flyreiser i Skandinavia vil bli droppet av flere flyselskaper fra i dag.

Det skriver DR.dk.

Dette gjelder blant annet SAS og Norwegian, der du ikke lenger trenger å bruke munnbind når du reiser innenlands eller over de skandinaviske landene.

Foto: Shutterstock.com

Ansiktsmasken må imidlertid fortsatt være inkludert i posen, da den fortsatt vil bli brukt på flyplassen. Her følger norske flyplasser anbefalingene fra den europeiske luftfartssikkerhetsorganisasjonen EASA, noe som betyr at munnbind fortsatt må brukes på flyplasser.

Rejsevejledningerne normaliseres

Kravet om å droppe munnbind kommer i kjølvannet av nyheter fra utenriksdepartementet.

Utenriksdepartementet har under koronapandemien oppdatert reiseguider for EU og Schengen-landene ukentlig på grunnlag av de siste smittetallene fra Statens serum institut. Land utenfor EU- og Schengen-området har med noen få unntak vært oransje på grunn av smittesituasjonen, og ikke-essensielle reiser har blitt motløse. Nå avvikles de ukentlige oppdateringene til reiseguidene på grunnlag av infeksjon.

Det står det i en pressemelding fredag.

Dette betyr at det i fremtiden er sikkerhetssituasjonen og ikke situasjonen for infeksjon i et land som bestemmer fargen.