I USA lever rundt 113 millioner i dag med rekordtemperaturer, skriver BBC.
Varmeveggen strekker seg helt fra Florida i sørøst til California i sørvest og langs vestkysten til Washington i nordøst.
Landets nasjonale værinstitutt har oppfordret til ikke å undervurdere værets evne til å drepe.
Lørdag kveld skrev instituttet i en rapport at temperaturene ville «utgjøre en helserisiko og være potensielt dødelig for alle uten effektiv klimaanlegg og/eller tilstrekkelig hydrering».
I byen Phoneix i delstaten Arizona ble det målt 48 grader lørdag. Det betyr at temperaturene har bikket 43 grader 16 dager på rad. Det er nesten rekord.
Ikke langt unna – i Death Valley, som er kjent for ekstremt varmt vær – var temperaturen 54 grader lørdag. Dette er nær den varmeste temperaturen som noen gang er målt på jorden.
Paolo Ceppi, foreleser i klimavitenskap ved Imperial College London, fortalte BBC at når planeten varmes opp som følge av CO₂-utslipp, blir været også mer ekstremt.
– Det er selvfølgelig ikke uvanlig med en hetebølge om sommeren, men det som er uvanlig er denne samlingen av hetebølger, sier han.
– Vi har en enorm hetebølge i Sør-Europa, og samtidig en stor en i USA. Det har også vært hetebølger i Asia, India, Kina og så videre. Dessverre er det ikke overraskende.
Omtrent 700 mennesker forventes å dø årlig av varmerelaterte årsaker i USA.