Jakob Ingebrigtsens kjæreste i tårer: "Tærer på oss andre"

29/08/2023 15:45

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elisabeth Asserson åpner seg opp om mesterskapet.

Løpestjernen Jakob Ingebrigtsen (22) er ikke bare en av Norges fremste friidrettsutøvere, men topper også verdensrankingen.

På årets verdensmesterskap imponerte 22-åringen alle da han kom først i mål på 5.000 meter.

Jakob krysset målstreken og tok gullmedalje i VM til tross for at han var syk. I tillegg tok han også sølvmedalje på 1500 meter. 

Det ser ut til at Sandes' unge løperstjerne er ustoppelig. Etter et utfordrende mesterskap preget av medieoverskrifter og sykdom, viser Jakob at han har en vinnerskalle uten like. 

Ingebrigtsen er ikke selv helt fornøyd etter årets mesterskap. 22-åringen føler at han ikke har fått bevist hva som er mulig: 

– Jeg føler ikke på noen måte at dette mesterskapet gjenspeiler det arbeidet jeg har lagt ned de siste tolv månedene og hvor god jeg egentlig er, uttalte Ingebrigtsen til Dagbladet etter å ha tatt søndagens VM-gull.

Også Ingebrigtsens forlovede, Elisabeth Asserson, gjorde det klart at mesterskapet er tøft. Både når det gjelder sykdom og konflikter utenfor banen. 

– Det er det første mesterskapet jeg bare gleder meg til skal bli ferdig. Det har vært mye greier rundt og det tærer på. Kanskje ikke så mye på Jakob, men det tærer på oss andre. Jeg gleder meg til det er over, uttalte Ingebrigtsens forlovede på spørsmål fra Stavanger Aftenblad.

Mange jublet da Ingebrigtsen krysset målstreken. For Asserson rant tårene i øynene da kjæresten vant 5000 meteren, og sikret seg gull.