Jan Helge Andersen: Tiltales for drap

12/01/2024 10:55

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Andersen ble informert om tiltalen tidlig fredag morgen.

I dag har Riksadvokaten utstedt en tiltale mot Jan Helge Andersen for drapet på Lena Sløgedal Paulsen den 19. mai 2000 i Baneheia i Kristiansand, ifølge en pressemelding.

Riksadvokaten har informert om at straffesaken allerede er planlagt med start den 15. april 2024, og det er satt av åtte uker til saken.

Det skriver Dagbladet.

- Andersen var også anmeldt for uriktig anklage mot Viggo Kristiansen. Anklagene Andersen fremmet under den opprinnelige etterforskningen og rettssakene i 2000-2002, anses strafferettslig foreldet. Når det gjelder anklagene som ble fremmet i nye avhør i 2021 og 2022, fikk de ingen rettslige følger for Viggo Kristiansen, og de var dermed bare forsøkshandlinger. Riksadvokaten har etter en konkret vurdering henlagt dette forholdet på grunn av tvil om subjektiv skyld, skriver Riksadvokaten.

Audun Beckstrøm, bistandsadvokat for de etterlatte etter Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen, uttaler at klientene hans er tilfredse med at det nå er anbefalt en tiltale.

De ser frem til å få saken belyst i retten. Beckstrøm informerer Dagbladet om at familiene ønsker å være til stede i retten for å følge saken så tett som mulig, til tross for den utfordrende situasjonen det vil utgjøre.

Han påpeker at familiene er forberedt på de emosjonelle påkjenningene som vil følge når grusomhetene mot døtrene deres blir gjennomgått på nytt. Samtidig er de håpefulle om å få svar gjennom den kommende rettssaken.

Jan Helge Andersen ble informert om tiltalen tidlig fredag morgen.

- Jeg har det greit, men jeg har ingenting jeg vil si nå, sier han til VG og henviser til sin advokat.

Det er verdt å nevne at Andersen tidligere er blitt dømt for drapet på Stine Sofie Sørstrønen (8), som sammen med venninnen Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i 2000.

Den gang ble Andersen frikjent for drapet på Lena Sløgedal Paulsen.

Familiene fikk kjennskap til tiltalen "for kort tid siden", ifølge Beckstrøm, som også beskriver den rettslige prosessen familiene har vært gjennom som svært krevende.