Jegere lar hundene dø alene: Nå strømmer massiv kritikk inn mot dem

03/11/2023 22:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Jegernes oppførsel har ført til mye kritikk.

I Sverige har det vokst frem en bekymringsfull praksis som har reist kritiske spørsmål om etikk og dyrevelferd.

Ifølge svenske Newsner har det kommet rapporter om at utenlandske jegere som besøker Sverige for å delta i jaktsesongen, forlater jakthundene sine og lar dem overleve i den utfordrende svenske naturen.

For svenske dyreelskere har det vært hjerteskjærende å oppdage forlatte jakthunder i fjellene og skogene i Nord-Sverige. En ivrig fuglejeger ved navn Erika Tano delte sin egen opprivende opplevelse og erklærte: "Minnet om disse hundene vil aldri forlate meg."

Erika Tano og hennes egen hund møtte en ensom hund, en engelsk setter, som, selv om den ikke var alvorlig underernært, led av sult og hadde en ødelagt klo.

Det som gjør denne saken enda mer alarmerende er at de forlatte hundene ofte tilhører utenlandske jegere. Noen av disse jegerne gir hundene sine frihet til å streife rundt i naturen, og hvis hundene ikke kommer tilbake i tide etter jaktsesongen, blir de igjen i villmarken. Noen jegere går til og med så langt som å skyte de hundene som ikke lever opp til forventningene.

Erika Tano beskriver hvordan spesielt utenlandske jegere fra Italia bruker voldelige metoder i sin jakt. Når de italienske jegerne er ute, høres det nesten ut som krig, da de skyter på alt som beveger seg.

Oppdagelsen av disse tragediene har utløst massiv kritikk, og noen mener myndighetene bør skjerpe kontrollen med utenlandske jegere som besøker landet.

Men myndighetene hevder at de har problemer med å kommunisere med utenlandske selskaper som arrangerer jaktturer til Sverige. Likevel har flere utenlandske jegere mistet jaktkortet i år som følge av disse bekymringsfulle hendelsene.