Loven krever at TikToks kinesiske eiere, ByteDance, selger eierskapet sitt innen 270 dager.
Hvis dette ikke skjer, vil appen bli utestengt i USA.
Denne beslutningen kommer som kulminasjonen av år med økt overvåking og debatter i Washington, der både demokrater og republikanere har uttrykt bekymring for at TikTok kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.
Lovgivere mener at den kinesiske regjeringen kan bruke appen som et verktøy for propaganda og muligens kreve tilgang til amerikanske brukeres data, en anklage som både ByteDance og kinesiske tjenestemenn har benektet.
Det skriver det svenske netmedie Frii.se.
ByteDance har reagert sterkt mot lovgivningen og planlegger å ta rettslige skritt for å få den omgjort eller i det minste utsatt.
Selskapet hevder at loven krenker ytringsfriheten til de 170 millioner månedlige brukerne i USA. – Vi mener at både fakta og loven helt klart er på vår side, og at vi til slutt vil seire, heter det i en uttalelse fra TikTok.
Hvis loven trer i kraft, vil det skape mye usikkerhet for millioner av amerikanske brukere som bruker plattformen til å uttrykke seg, tjene penger som påvirkere eller markedsføre produkter gjennom TikTok Shop.
Det vil også ramme selskaper som bruker plattformens unike format for å vise frem produkter og tjenester på en kreativ måte, ved hjelp av trender og brukergenerert innhold.
Mens ByteDance ser en tvungen avhendelse som en siste utvei, forventes det at de vil søke en midlertidig endring mot lovgivningen og gjennomføre et søksmål som kan strekke seg over mer enn et år.
– Vi vil fortsette kampen, sa Michael Beckerman, TikToks sjef for offentlig politikk i USA, til sine ansatte.