Kina fortsetter korona-nedstengningen: Tar i bruk drastiske 'våpen'

29/11/2022 08:58

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kina er et av landene der koronaviruset fortsetter å hjemsøke, og innbyggerne i mange av landets megabyer begynner å bli lei av det.

Heldigvis er det lenge siden det danske samfunnet ble stengt ned på grunn av koronaviruset.

Selv om vi fortsatt hører om det fryktede viruset i media nå og da, har det gått noen måneder siden det sluttet å bli kaldt nedover ryggraden da du hørte ordet.

De fleste dansker er vaksinert, og det danske samfunnet er helt åpent igjen, men slik er det ikke overalt i verden.

Et av stedene der koronaviruset fortsetter å forårsake mye «trøbbel» er Kina.

Her stenges fortsatt store byer med jevne mellomrom når svært få tilfeller registreres.

Og i Kina mener de det bokstavelig når de stenger samfunnet ned. HELT ned.

Her er millioner av innbyggere innelåst i hjemmene sine, og det er til og med historier om noen som nesten sulter fordi de ikke får lov til å komme ut.

Flere og flere tror derfor at det er mer et forsøk fra staten på å kontrollere befolkningen, snarere enn et forsøk på å beskytte befolkningen, og spesielt de siste dagene har hundretusener av kinesere derfor valgt å ta til gatene i protest.

Dette har forårsaket voldelig uro, spesielt i byene Beijing og Shanghai, og det kinesiske kommunistpartiet har nå satt landets sikkerhetsstyrker ut i gatene.

Det skriver AFP ifølge TV2.

Opprørssikkerhetsstyrkene, som det er anslagsvis 2,5 millioner av i Kina, har først og fremst blitt lansert for å kontrollere de rasende folkemengdene som demonstrerte på gatene, smugene og de store universitetene mot regjeringens håndtering av koronaviruskrisen.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.