Kjendisadvokat dømt: Stjal fra de fattige

28/08/2024 07:30

Yvonne

Nyheter
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Kjendisadvokaten skyldte på at han var syk, men ble likevel dømt for å ha svindlet sårbare klienter for 15 millioner dollar.

Advokaten Tom Girardi (85) har tidligere vært gift med «Real Housewifes of Beverly Hills»-stjernen Erika Jayne, og har selv deltatt i realityserien.

Han omtales som en av USA´s mest prominente advokater, og er kjent for å representere vanlige folk som var ofre for stygge ulykker forårsaket av store selskaper. En av de mest kjente var en forurensningssak mot selskapet Pacific Gas and Electric i California, som mange kanskje husker fra Julia Roberts-filmen «Erin Brokovich».

Nå er han dømt for å ha svindlet tidligere klienter for titalls millioner dollar.

Nyhetsbyrået AP melder at Giardi, som nå er pensjonist, er dømt for i en periode på ti år å selv beholde pengene som klientene hans vant i søksmålene sine.

Omvendt Robin Hood
"Tom Girardi bygget seg opp en kjendisstatus og lurte inn ofre ved å portrettere seg selv som en «forkjemper for rettferdighet». I virkeligheten var han en omvendt Robin Hood som stjal fra dem som trengte det for å finansiere sin overdådige Hollywood-stil", sier statsadvokat Martin Estrada i en uttalelse.

Blant svindel-ofrene er flere avpårørende etter dem som mistet livet i flyulykken med Lion Air i 2018, skriver NBC.

Pengene skal Girardi blant annet ha brukt på privatfly og medlemskap i dyre golfklubber.

Skjermbilde fra ABC News

Skyldte på sykdom
Giardi jobber ikke lenger som advokat, og forsvarerne forsøkte i retten å påstå at han har blitt gammel og syk. De hevdet at han hadde fått Alzheimers og derfor ikke fulgte med på hva økonomisjefen i selskapet foretok seg.

Det trodde imidlertid retten ikke på, og retten vurderte at Giardi var frisk nok til å kunne gjennomføre rettssaken. Straffen er ikke satt, men ifølge amerikanske medier kan han dømmes til opptil 80 års fengesl.

Økonomisjefen i selskapet er også tiltalt for svindel, og skal i retten i januar.