Kong Charles uttaler seg: - Min kone og jeg er inderlig sjokkerte

30/07/2024 22:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mandag ettermiddag kom nyheten om et brutalt knivangrep i Southport, England. En 17-åring gikk til angrep med kniv, og to barn mistet livet. Flere andre er kritisk skadd.

Det brutale angrepet skjedde i nærheten av et arrangement for barn med Taylor Swift-tema. Den amerikanske superstjernen uttalte via Instagram at hun var i sjokk over hendelsen.

Nå har britenes monark, Kong Charles (75), kommet med en uttalelse.

Den britiske monarken uttrykte sin dype sorg på vegne av seg selv og dronning Camilla (77).

«Min kone og jeg er inderlig sjokkerte etter å ha hørt om den grusomme hendelsen i Southport i dag. Vi sender våre ektefølte kondolanser, bønner og dypeste sympatier til familiene og de som er nære dem som så tragisk har mistet livet, og til dem som er påvirket av dette grufulle angrepet,» sa kongen.

Uttalelsen ble delt på den offisielle Twitter-kontoen til den britiske kongefamilien.

A message from His Majesty The King following the tragic incident in Southport today. pic.twitter.com/4aUK8btptX

— The Royal Family (@RoyalFamily)July 29, 2024

"Dessverre kan vi bekrefte at et tredje barn har gått bort på grunn av skader fra et knivangrep i Southport," sa politiet tirsdag ettermiddag.

"Den ni år gamle jenta døde på sykehus tidlig tirsdag morgen," la politiet til.

Politiet etterforsker nå omstendighetene rundt angrepet, som har sendt sjokkbølger gjennom det lille samfunnet i Southport. Tilstanden til de skadde blir nøye overvåket, og de britiske myndighetene jobber for å gi støtte til de berørte familiene.