Kong Harald med budskap til Tyrika

07/02/2023 10:50

Emma

Nyheter
Foto: Kongehuset
Foto: Kongehuset
Kong Harald og Kongehuset kommer med budskap til Tyrkia.

Kongehuset har tirsdag publisert kondolansebudskapet fra Kong Harald til Tyrkias president, Recep Tayyip Erdogan etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria.

– Det var med stor sorg at jeg fikk høre om jordskjelvet som forårsaket så omfattende ødeleggelser og krevd så mange liv, sier kongen.

– På vegne av meg selv og det norske folk sender jeg dere mine dypeste kondolanser og ber dere om å overbringe mine kondolanser og medfølelser til de etterlatte, de øvrige som er rammet av denne forferdelige naturkatastrofen, og folket i republikken Tyrkia.

Over 1300 døde

Over 1300 mennesker har mistet livet i Tyrkia og Syria som følge av jordskjelv nat til mandag.

Det er særlig det sentrale Tyrkia som er hardt rammet, ifølge jordskjelvsenteret EMSC, men ifølge Reuters skal også Damaskus, hovedstaden i Syria, være rammet.

Dette er det hittil sterkeste etterskjelvet etter jordskjelvet på 7,8 i styrke som rammet Tyrkia og Syria natt til mandag.

Statsminister Jonas Gahr Støre sa også mandag ettermiddag at Norge vil tilby hjelp til jordskjelvrammede i Tyrkia og Syria.

– UD har i dag tidlig vært i kontakt med den tyrkiske ambassaden i Oslo. Ambassaden har videreformidlet foreløpige tyrkiske behov. Vi vil utover formiddagen være i kontakt med våre humanitære partnere for å få bedre oversikt over hva Tyrkia og Syria trenger nå, sier Støre til NRK.