Kongelig skandale: Her avsløres det

30/11/2023 23:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Folk har lenge spekulert i dette.

Den nye boken til Omid Scobie «Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy's Fight for Survival», har siden utgivelsen skapt overskrifter og debatt om intriger i den engelske kongefamilien.

Boken, som ble utgitt tirsdag, har, gjennom en oversettelsesfeil i Nederland, endelig identifisert familiemedlemmet som skal ha stilt kontroversielle spørsmål om Harry og Megans sønn Archies hudfarge ved fødselen i mai 2019. Det skriver Her & Nu.

Ifølge New York Post har utgiver Xander Uitgevers bekreftet at de har mottatt en forespørsel om umiddelbart å slutte å selge boken og trekke den tilbake på grunn av navnefeilen.

Omid Scobie avstår fra å navngi personen i den internasjonale utgaven av boken for å unngå injurielover, men nederlandske medier har fått en versjon der navnet er med, ifølge Daily Mail.

Den kontroversielle passasjen omhandler påståtte spørsmål om Archies hudfarge, et tema som ble tatt opp i prins Harry og Meghan Markles intervju med Oprah Winfrey etter deres avgang fra den britiske kongefamilien.

Bokens tilbaketrekning fra hyllene til nederlandske bokhandler reiser spørsmål om nøyaktigheten av Scobies påstander og intensiverer debatten om personvern og kritikk av kongefamilien.