Kriminalekspert i Mia-saken: Kvinner har ALDRI skylden

30/03/2023 11:28

Sofie

Nyheter
Foto: Politiet
Foto: Politiet
Kvinner må få gå akkurat som de vil – selv etter en natt på byen, sier SE og HØRs nye krimekspert Peer Kaae.

Da tiltalen mot en nå 37 år gammel mann ble kjent onsdag i Mia-saken fra Aalborg, var det også dagen da SE og HØRs nye krimpodcast, «Krimi med K», hadde premiere.

I den tok vår krimekspert Peer Kaae saken under sakkyndig behandling. Og etter å ha lest tiltalen i detalj, er han ikke i tvil:

– Denne saken vil bli husket i mange, mange år for grusomheten.

– For det er så sjeldent at en ungjente forsvinner slik og ifølge politiet blir drept i et marerittaktig scenario. Det er noe vi alle kan forholde oss til og påvirkes av, mener han.

Og Per Kaae er tydelig rystet i sendingen over det politiet angivelig mener de nå kan bevise hva den mulige gjerningsmannen har gjort.

– Jeg kan ikke engang ta med ordene inn i denne podcasten og si dem.

– Det er noe som gjør så dypt inntrykk på meg. Jeg hadde hørt noen rykter fra kilder i kretser om dette. Og jeg trodde egentlig ikke på dem.

– Men jeg må si at vi i dag har fått ordene i tiltalen, som taler sitt tydelige språk. Det Mia har vært gjennom er så grenseoverskridende, grusomt.

Til tross for all grusomheten har tragedien også flyttet den offentlige oppfatningen av kvinner og deres rettigheter betydelig og i en god retning, mener Per Kaaa:

– Vi har hatt hele denne metoo-bølgen.

– Og i drapet på Mia har noen vært ute for å si om man kan gå halvfull sånn med et glass i hånden og uten yttertøy med bare armer?

– Men det var en tsunami av argumenter mot akkurat den posisjonen. Kvinner skal få gå akkurat som de vil.

- Og det er nytt. Derfor vil Mia-saken stå som et øyeblikk da vi endret vår oppfatning av hva kvinner kan og må gjøre.

– For de har ALDRI skylden i saker som dette.