Kvinne oppdaget 77 år gammelt kjedebrev under gulvet: Så tok hun en avgjørelsen

15/01/2024 15:00

Sofie

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Det gamle brevet hadde en spesiell melding inngravert.

Et skjult budskap, skjult i 77 år under et gammelt plankegulv, har sett dagens lys under en oppussing av en trehytte i Heidal, Norge.

Synøve Slette, som står for oppussingen av sin trehytte fra 1689, kom over et stående trestykke under gulvet.

På trestykket var det inngravert en melding fra den danske snekkerlærlingen Peder Andersen fra Muldbjerg St., datert 12.06.1947, med anmodning om å sende en hilsen tilbake. Dette skriver TVMidtvest.

Selv om Synøve Slette ikke kan sende hilsenen som forespurt, har hun tatt saken i egne hender. Etter å ha undersøkt adressen på et kart og søkt på Facebook, fant hun en Muldbjerg-gruppe.

Hun delte historien og spurte om Peder Andersens familie. En nevø av Peder Andersen reagerte på innlegget på Facebook, og Synøve Slette fikk nå et innblikk i historien bak budskapet.

Hun har sendt en hilsen tilbake til Peder Andersens familie og planlegger nå å skrive på den andre siden av trestykket før det legges under det nye gulvet som skal legges.

Synøve Slette ser på det som en måte å koble fortid og nåtid på, og hun håper at budskapet vil bli oppdaget av fremtidige generasjoner om hundre år.