Kvinne våknet etter å ha blitt erklært død: Nå er det nytt i saken

20/06/2023 18:30

Sofie

Nyheter
Foto: Twitter
Foto: Twitter
76 år gamle Bella Montoya banket fra innsiden av kisten.

En 76 år gammel kvinne som var erklært død og kort tid etter overrasket sine pårørende ved å banke på kisten.

Kvinnen var erklært død av legene på sykehuset, men hun våknet – nede i kisten – noen timer senere.

Ecuadors helsedepartement har nå bekreftet i en uttalelse at Bella Montoya har dødd av hjerneslag etter å ha tilbrakt en uke på intensivavdelingen.

De la til at Bella Montoya hadde vært under "permanent overvåking", men ga ikke ytterligere informasjon om den medisinske undersøkelsen rundt saken.

Kvinnens sønn, Gilberto Barbera Montoya, sa at han ennå ikke hadde mottatt noen rapport fra myndighetene om den medisinske forklaringen på hva som skjedde og advarte om at ting "ikke kommer til å forbli slik".

Han la til at en søster til den avdøde kvinnen formelt hadde klaget på hendelsen og forsøkt å identifisere legen som erklærte Bella Montoya død til å begynne med. Det skriver The Guardian.

Bella Montoya skal ha våknet og begynte å banke på 9. juni etter å ha tilbrakt fem timer inne i kista ved et begravelsesbyrå i Babahoyo, omtrent 208 km sørvest for Quito.

Innledende rapporter fra lokale medier sa at eksperter spekulerte i at kvinnen kan ha lidd av katalepsi som et resultat av hjertestans.

Katalepsi er en tilstand som forårsaker stivhet i kroppen, redusert følsomhet for smerte og langsommere kroppsfunksjoner som å puste.

Mens kvinnens urettmessige dødserklæring er sjokkerende, har slike feil blitt gjort før. Det skriver New York Post.

En 82-åring våknet etter at hun ble erklært død og ført til et kapell på Long Island.

Omtrent samtidig ble et sykehjem i Iowa bøtelagt med 10 000 dollar for på samme måte å ha erklært en hospitspasient død og sendt henne til et kapell da hun faktisk var i live.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.