Lege med advarsel: Dette vitamintilskuddet kan øke risikoen for kreft

11/12/2023 13:00

redaktion

Nyheter
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
Vitaminene øker risikoen for kreft med opptil 30%.

En veldedig organisasjon advarer om at en utbredt form for vitamintilskudd potensielt kan øke risikoen for kreft med opptil 30 %.

Ifølge Daily Record etterlyser eksperter fra organisasjonen Killing Cancer at multivitaminer, som mange mennesker tar daglig, skal bære advarsler på grunn av de potensielle farene de kan utgjøre.

Bombarderer kroppen

Ledet av NHS onkolog Dr. Mohammad Muneeb Khan, hevder organisasjonen at kosttilskudd oversvømmer kroppen med store doser av unødvendige næringsstoffer, som kan fremme vekst og reproduksjon av kreftceller.

Naturlige vitaminer som finnes i mat ser ut til å ikke utgjøre noen risiko da de absorberes sakte og kroppen absorberer bare det som trengs før resten skilles ut.

På den annen side, Dr. Khan at syntetiske multivitaminer oversvømmer blodet med opptil det dobbelte av den anbefalte daglige dosen av næringsstoffer og kan fungere som "supermat" for kreft.

Multivitamintilskudd kan også øke risikoen for andre kreftformer som prostatakreft, tarmkreft og brystkreft, legger veldedigheten til.

Dr. Khan sammenligner multivitaminer med "Pac-mans", som når de tas overdrevent kan mate de mange kreftcellene i kroppen og potensielt utfordre kroppens naturlige forsvar mot kreft, som immunsystemet.

Banebrytende studie

En ny banebrytende studie om risikoen for multivitamintilskudd i forhold til kreft er ventet å starte neste år i samarbeid med et amerikansk universitet.

Imidlertid har Dr. Khan for umiddelbar handling ved å øke bevisstheten om potensielle farer og kreve at produsenter merker hver pakke med en fremtredende, vitenskapsbasert advarsel.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.