Magnus Carlsen etter finale: "Jeg har matforgiftning"

24/08/2023 08:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det norske sjakkgeniet Magnus Carlsen lider for tiden av alvorlig matforgiftning som rammer nordmannen på et uheldig tidspunkt.

I begynnelsen var det stressende og kjedelig.

Og nå lider det norske sjakkgeniet Magnus Carlsen av nok en plage i VM i sjakk.

Carlsen har nettopp spilt den første finalekampen mot indiske Rameshbabu Praggnanandhaa, som endte uavgjort etter 35 trekk i Carlsens favør.

Etter kampen ga nordmannen fra 32-åringen uttrykk for at han i dagene før første finalekamp ikke har spist noe, vært i dårlig humør og slitt med magesyke.

– Jeg har vært i ganske dårlig humør de siste dagene.

– Jeg har slitt med matforgiftning siden dagen etter forrige kamp mot Nijat Abasov, så jeg har ikke kunnet spise de siste dagene, sier Carlsen.

Carlsen har aldri vunnet VM i sjakk, må ikke forveksles med sjakk-VM - som Magnus Carlsen har vunnet flere ganger.

Men det er ikke noe suverent ønske blant det norske sjakkgeniet om å legge VM-trofeet til sitt allerede svulmende troféskap.

For innerst inne takler han ikke turneringens spillformat, som er et klassisk sjakkspill. Det kjeder ham. Det sa den kontroversielle sjakkstjernen i et intervju med NRK før kvartfinalekampen mot den 17 år gamle indiske stormesteren Gukesh D.

Carlsen har ellers noen tær innenfor målstreken, da han i det første sammenstøtet mot Praggnanandhaa startet med svarte brikker, noe som betyr at inderen hadde det første trekket, og dermed kunne diktere hvordan spillet skulle gå fra start.

Men Carlsen hindret inderen i å utnytte den gode startposisjonen, så nå har Carlsen sonet for onsdagens kamp.