Mann nektet pass og utenlandsreise på grunn av sitt "for grove" etternavn

01/08/2024 17:02

Henrik R

Nyheter
Foto: SiljeAO / Shutterstock.com
En britisk mann har blitt forhindret i å reise til utlandet fordi hans etternavn anses som for grovt til å stå i et pass.

For noen år siden bestemte Kenny Kennard seg for å endre navnet sitt for moro skyld. Han fikk et førerkort under sitt nye navn, Fu-Kennard, men planene hans gikk i vasken da han ble informert om at dette navnet ikke ville bli akseptert i et pass.

Fu-Kennard endret navnet sitt i 2016, men ble nektet et nytt pass i 2019 da det gamle utløp, fordi hans nye navn "kan forårsake anstøt". Han anket avgjørelsen fra HM Passport Office tre ganger, men innenriksdepartementet nektet å endre beslutningen.

Fu-Kennard forklarte at han ikke ønsket å endre navnet sitt igjen og innså at han aldri ville kunne reise utenlands på ferie.

"Nå er jeg uten penger og uten pass - som en fange i mitt eget land. På den ene siden synes jeg hele saken er morsom - det gjør alle vennene mine også. Men jeg har også vanskelig for å tro at navnet kan oppfattes som annet enn morsomt og litt latterlig. Det er bare en spøk," sa han ifølge NZ Herald.

"'Fu-Kennard' er ikke støtende, og jeg protesterer mot at de nekter mitt valgte navn."

Det er ikke første gang han har endret navnet sitt. Han endret det første gang til 'Coco Kenny' da han var 16 år gammel, men ble tvunget til å endre det igjen da han kom inn i hæren som 19-åring, fordi det ble ansett som "umodent". Etter åtte års tjeneste bestemte han seg for en ny navneendring.

De offisielle retningslinjene lister en rekke "navn som kan forårsake forargelse eller anstøt" som klassifiseres som "uakseptable" og derfor ikke er egnet for et pass.

Disse inkluderer "bruk av bannord, seksuelt eksplisitte referanser, upassende religiøse konnotasjoner, vulgære, støtende eller injurierende mot en person, eller bruk av en levende eller død persons navn som kan forårsake offentlig bekymring."

"Dette gjelder både fonetisk og faktisk bruk av ord som utgjør en del av eller hele navnet," står det også i de gjeldende retningslinjene.